iGS Handicap

Getal dat het spelniveau van de golfer weergeeft op basis van de laatste 10 iGS Handicap Results. De iGS Handicap wordt gebruikt als basis voor de berekening van de Personal Par.

iGS Handicap Result

Bruto strokeplay score over 9 holes minus de Par van de betreffende 9 holes. Per hole wordt een maximale score van 4 boven Par gerekend (strokemax). Een 18 holes ronde geeft 2 afzonderlijke iGS Handicap Results.

Personal Par

Basiswaarde waarop het Resultaat van de golfer wordt bepaald.

Berekening:

  • bij 9-holes :Par + 0,5x iGS Handicap (afgerond)
  • bij 18-holes :Par + iGS Handicap (afgerond)

Resultaat

Bruto strokeplay score minus Personal Par. Op basis van dit resultaat wordt de uitslag van een wedstrijd gebaseerd. De golfer met het laagste Resultaat wint.

Strokemax

Maximum aantal slagen boven Par dat gerekend wordt per hole. Voor de vaststelling van het iGS Handicap Result wordt strokemax 4 toegepast. Dit betekent dat voor een par 3 maximaal 7 slagen wordt gerekend, voor een par 4 maximaal 8 en voor een par 5 maximaal 9. In wedstrijden kan de commissie evt. een andere (of geen) strokemax toepassen voor de vaststelling van het Resultaat.

Standard tee

Als standard tee geldt voor de heren de gele tee en dames de rode tee.

Tee Variation Adjustment (TVA)

Correctie op het iGS Handicap Result, indien van een andere dan de standard tee wordt gespeeld. Het verschil in afstand ten opzichte van de standard tee wordt gecompenseerd, waarbij per 9 holes voor elke opvolgende tee 1 slag wordt gecorrigeerd (positief of negatief).